Raymon van der Biezen in actie tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

BMX'er Raymon van der Biezen stopt na dit seizoen

Raymon van der Biezen stopt na dit seizoen met BMX. Op de afgelopen WK in Colombia heeft de 29-jarige crosser zich niet weten te plaatsten voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat is voor hem nu de belangrijkste reden om een punt achter zijn carrière te zetten.

"Ik leef steeds elke vier jaar naar de Olympische Spelen toe", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Die droom valt nu ineens weg en dan heb je ook geen doel meer wat je wilt bereiken. Het doet zeker pijn. Ik word dagelijks geconfronteerd met een team dat wel richting Rio gaat. Dat is een heel zuur gevoel dat nog wel even aan mij blijft knagen."

Raymon van der Biezen werd bij de vorige Olympische Spelen vierde. Hij is in zijn carrière vier keer Nederlands kampioen geworden en werd op twee EK's tweede.

A-status

"In mijn sport heb ik wel zo ongeveer de leeftijd om een punt achter mijn carrière te zetten", vervolgt de Van der Biezen. "Maar dat had ik nog niet gedaan als ik wel naar Rio was gegaan. Na september heb ik geen A-status meer en er moet toch brood op de plank komen. Ik moet dus langzamerhand gaan denken aan een maatschappelijke carrière en dus is dit een bewuste keuze om er mee te stoppen."

Van der Biezen hoopt zijn carrière op een mooie manier af te sluiten. Dit weekend is het Nederlands kampioenschap en direct daarna zijn de EK in Italië. "Er is een grote vechtlust aanwezig om een Nederlandse of Europese titel mee naar huis te nemen."

Advertentie via Ster.nl