Protest bij de raadsvergadering over een azc in Geldermalsen ANP

De agent die vorig jaar tijdens rellen in Geldermalsen een vrouw op de grond duwde, wordt niet vervolgd. De vrouw liep hersenletsel op en deed aangifte tegen de agent, maar volgens het OM heeft hij goed gehandeld.

Op 16 december vorig jaar liep het in Geldermalsen uit de hand toen de gemeenteraad debatteerde over de komst van een azc. 

Knuppel

De vrouw liep die avond met haar partner naar huis. Ze deed achteraf aangifte. Ze zei dat ze door de politie op de grond was geduwd en met een knuppel op haar hoofd was geslagen. Ze zou daardoor hersenletsel hebben opgelopen. 

Het OM trekt na het zien van camerabeelden de conclusie dat het optreden van de agent 'proportioneel' was. Op camerabeelden zou te zien zijn dat de vrouw, net als andere mensen, 'met gepaste dwang' wordt weggestuurd. De vrouw krijgt later een duw van een agent en valt. Het OM concludeert dat de agent met de duw tegen de vrouw het minst ingrijpende middel heeft toegepast. Ook zou op de beelden te zien zijn dat een agent een wapenstok omhoog houdt, maar de vrouw wordt niet geraakt. 

Hersenletsel

Volgens het OM is na onderzoek duidelijk geworden dat haar hersenletsel pas later is opgetreden. Een verband tussen de val en het letsel zou niet vast te stellen zijn. Het is nog niet bekend of de vrouw in beroep gaat.

STER reclame