Usain Bolt tijdens de Jamaicaanse kampioenschappen
NOS Sport

Ook Bolt moet zich gewoon kwalificeren voor Rio

Usain Bolt en Shelly-Ann Fraser-Pryce zijn officieel begonnen met de jacht op hun derde achtereenvolgende olympische titel op de 100 meter. Drie gouden medailles op het koningsnummer van de atletiek, dat is nog nooit iemand gelukt.

Bolt en Fraser-Pryce plaatsten zich in Kingston op de 100 meter eenvoudig voor de halve finales van de Jamaicaanse kampioenschappen, die gelden als kwalificatiemoment voor de Spelen in Rio. Bolt in 10,15 seconden en Fraser-Pryce in 11,38 seconden.

Ook Shelly-Ann Fraser-Pryce gaat eenvoudig door

Ook de andere sprintkanonnen van Jamaica, Veronica Campbell-Brown, Yohan Blake en Asafa Powell, kwamen de kwartfinales zonder kleerscheuren door.

Zaterdagnacht zijn de halve finales en de finales, net als de kwartfinales voor de 200 meter. De beste drie van de 100 en 200 meter plaatsen zich voor Rio.

Ik moest buiten te lang wachten en dat irriteerde me.

Usain Bolt

Bolt klaagde in Kingston nog wel over de lange wachttijd voordat hij aan zijn race kon beginnen. Onder meer door een serie valse starts, ook in zijn eigen laatste manche, liet het programma een aanzienlijke vertraging op.

"Ik moest buiten te lang wachten en dat irriteerde me", mopperde de 29-jarige superster. "Het hele systeem deugt niet. De organisatie stuurt iedereen gewoon naar de baan, maar als je pas in de laatste serie aan de beurt bent, moet je veel geduld hebben. Ik koelde iets te veel af, waardoor ik nog niet zo soepel liep als ik graag had gewild."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl