NOS Voetbal

'Man of the match' Sanches: ik ben erg gelukkig

Renato Sanches, supertalent van Portugal

De druiven waren zuur voor Robert Lewandowski. De Poolse spits maakte tegen Portugal eindelijk zijn eerste EK-doelpunt, binnen twee minuten nog wel, maar uiteindelijk stond hij met lege handen. Portugal nam de noodzakelijk geworden strafschoppen foutloos, terwijl de inzet van Jakub Blaszczykowski gekeerd werd.

"Dat doet pijn", gaf Lewandowski zijn gevoel prijs. "We hebben van een ploeg verloren die misschien wel meer balbezit had, maar niet meer kansen. Heel teleurstellend."

Sanches: dichter bij ons doel

Hoe anders was de stemming bij Renato Sanches, nota bene vanaf komend seizoen Lewandowski's ploeggenoot bij Bayern München. Het 18-jarige talent maakte zijn debuut in de basis bij Portugal en bekroonde dat na een half uur met zijn eerste interlanddoelpunt.

De 'man of the match' bleef ook ijzig koel tijdens de penaltyserie. "Ik ben erg gelukkig. We zijn weer een stuk dichter bij ons doel gekomen. We staan nu voor een geweldige uitdaging in de halve finales."

Portugal overtuigt allesbehalve dit EK. De ploeg rond superster Cristiano Ronaldo bereikte met drie remises de knock-outfase, waarin eerst Kroatië met een doelpunt diep in de verlenging geëlimineerd werd. "Mensen hebben kritiek op ons", weet Sanches. "Maar dat doet ons niets. Het maakt ons alleen maar sterker. We zitten bij de laatste vier. Daar gaat het om."

Omdat er in de verlenging tegen Polen geen goals vielen, kwam er een toetje vanaf de stip. "Ronaldo zou de eerste strafschop nemen. Ik wilde de tweede wel schieten. Ik koos een hoek uit en schoot de bal daar in. Een prachtig moment voor mij en voor de ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl