AFP
NOS Sport

Bertens voor het eerst naar derde ronde op Wimbledon

Kiki Bertens heeft voor het eerst in haar loopbaan de derde ronde bereikt op Wimbledon. De 24-jarige Wateringse was met 6-4, 6-4 de meerdere van de Duitse Mona Barthel, die haar al negen keer had verslagen.

Barthel mag gerust een angstgegner genoemd worden, want van de elf ontmoetingen met de een jaar oudere nummer 68 wist Bertens er slechts twee te winnen.

Vallen en opstaan

De zege kwam in letterlijke zin met vallen en opstaan tot stand. Bertens maakte twee keer een lelijke uitglijder, maar beide keren stond ze zonder al te veel pijn weer op.

In de tweede set liet Bertens Barthel van 5-2 nog terugkomen tot 5-4, maar bij die stand serveerde Bertens, die tegen de Duitse vier van haar tien breakpoints benutte, de partij gedecideerd uit.

EPA
De Duitse Mona Barthel

In aanloop naar Wimbledon speelde Bertens, begin deze maand halvefinaliste op Roland Garros, geen voorbereidingstoernooi. Ze zat zo'n twee weken langs de kant met een kuitblessure en raakte tien dagen geen racket aan.

Halep

Voor een plek in de vierde ronde moet Bertens, die tot dit jaar alleen in 2012 een partij wist te winnen op het Londense gras, afrekenen met Simona Halep. De nummer vijf van de plaatsingslijst versloeg de Italiaanse veterane Francesca Schiavone met 6-1, 6-1.

Halep heeft een haat-liefdeverhouding met Wimbledon. De 24-jarige Roemeense reikte in 2014 tot de halve finales, maar bij haar vier andere deelnames kwam ze nooit voorbij de tweede ronde.

Bertens pijnvrij, maar zonder voorbereiding op Wimbledon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl