1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Bestuurder Loterijverlies geschorst op verdenking van miljoenenfraude

De bestuurder van de stichting Loterijverlies is geschorst. Volgens de rechter is het aannemelijk dat hij het inleggeld van deelnemers verkeerd besteedt. Er is een tijdelijke bestuurder aangesteld, in afwachting van de behandeling van het ontslagverzoek voor de bestuurder.

Loterijverlies voert een strijd tegen de Staatsloterij. Volgens de stichting heeft de loterij mensen misleid en moeten deelnemers geld terugkrijgen.

Om zich aan te sluiten bij de zaak moesten mensen geld inleggen bij Loterijverlies. Het ging om 35 euro als iemand met één lot meespeelde. Ongeveer 194.000 loterijspelers meldden zich aan. Van het geld dat ze betaalden, in totaal bijna 7 miljoen euro, zijn miljoenen weggesluisd naar de oprichter van de stichting, zegt een groep van zo'n dertig deelnemers.

Privélening

Uit documenten blijkt dat een vennootschap van oprichter Ferdy Roet 5 miljoen euro kreeg van de stichting. Vanuit die vennootschap werd een hypotheek verstrekt aan Roet voor de aankoop van een privéwoning.

Roet sprak eerder de beschuldigingen fel tegen.

De rechtbank gaat erin mee dat er een vermoeden bestaat dat geld op een verkeerde manier is besteed en zegt dat het huidige bestuur die lijn voortzette.

Het huidige bestuur is het trustbedrijf Breton op Guernsey, dat door Roet is benoemd. Het is niet bekend wie er achter 'Breton' zit.   

De tijdelijke bestuurder die vandaag door de rechtbank is aangesteld onderzoekt de transacties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl