Daan Bovenberg in actie
NOS Voetbal

Bovenberg is klaar met de voetbalwereld

Velen dromen van een leven als profvoetballer. Van scoren tegen Ajax, Feyenoord en PSV. Voor Daan Bovenberg werd die droom werkelijkheid. Toch liet de 27-jarige verdediger van Excelsior onlangs weten dat het mooi is geweest. Niet omdat een blessure hem dwingt een vroegtijdig einde te maken aan zijn loopbaan, maar omdat hij toe is aan iets nieuws.

"Voor de buitenwereld klinkt het misschien apart, maar voor mij is het eigenlijk heel logisch", zegt Bovenberg in de Sportzomer op Radio 1. "Ik heb voetbal altijd gezien als een ontzettend mooie manier om mezelf te ontwikkelen. En nu heb ik het idee dat ik op een punt ben gekomen dat ik daarin stil kom te staan."

Bovenberg richt zich nu liever op zijn maatschappelijke carrière. Als voetballer investeerde hij daar al in, getuige zijn met succes afgeronde studie strategisch management. "De komende jaren investeer ik in mijn plannen in het bedrijfsleven in de hoop dat ik daar ook ver in kom."

Hoe die toekomst exact eruit gaat zien weet de oud-speler van FC Utrecht en NEC nog niet. "Ik heb nog geen aanbieding gehad van een mooi bedrijf, maar ik heb de heilige overtuiging dat die er wel komt."

Daan Bovenberg viert zijn laatste doelpunt in het betaalde voetbal

Uniek geval

Het moge duidelijk zijn dat Bovenberg een uniek geval is binnen de voetbalwereld, waarvan hij officieel nog twee dagen deel uitmaakt, aangezien zijn contract bij Excelsior tot 1 juli loopt. "Ik ben inderdaad niemand tegengekomen die net zo in het voetbal staat als ik", zegt hij.

"Mijn teamgenoten snapten mij ook lang niet altijd. Het is trouwens niet zo dat ik me niet prettig voel in de voetbalwereld, maar het is een wereld die aparte kanten heeft. Soms dacht ik wel eens: moet dat nou zo?"

Leerzaam

Bovenberg doelt vooral op het opportunistische karakter van de voetbalwereld. Hij heeft daar lessen uit getrokken die hem in zijn volgende leven van pas zullen komen. "Het is heel leerzaam geweest en het heeft me gevormd tot wie ik ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl