ANP

In mei strandde een trein bij Nijverdal niet door een technische storing, zoals de NS toen beweerde, maar doordat de machinist onder invloed was. Een woordvoerder van de NS geeft dat toe in de regionale krant Tubantia. Volgens de bronnen van de krant was de 40-jarige machinist onder invloed van cocaïne. De NS wil daar om privacyredenen niet op ingaan.

De trein kwam op Bevrijdingsdag in de Salland-Twentetunnel tot stilstand, waardoor een automatisch brandalarm afging. Toen inzittenden ook nog eens zeiden dat de machinist onwel was geworden, werd er groot alarm geslagen. Brandweerwagens en ambulances gingen snel naar de trein toe, maar er bleek niet veel aan de hand te zijn. De NS zei na het incident dat de trein stil was gevallen door een technisch probleem.

Geen gevaar

Medewerkers van de NS vonden het verkeerd dat de spoormaatschappij niet de werkelijke oorzaak van het incident naar buiten bracht, en stapten daarom naar Tubantia.

De machinist is op staande voet ontslagen, omdat hij het zerotolerancebeleid van de NS heeft overtreden. Volgens de NS zijn de passagiers niet in gevaar geweest. 

STER reclame