Graziano Pellè viert de 2-0

Italië stuurt titelhouder Spanje naar huis

Italië heeft revanche genomen op de verloren finale op het EK van vier jaar geleden. In Saint-Denis werd titelhouder Spanje met 2-0 geklopt, waardoor Italië in de kwartfinales Duitsland treft.

Italië werd in de finale van het EK in 2012 in Kiev door Spanje overklast (4-0), maar die rollen waren nu omgedraaid. Zeker in de eerste helft heersten de Italianen.

Binnen een paar minuten kopte Pellè al bijna de 1-0 binnen, maar de Spaanse doelman David De Gea redde prachtig. De keeper van Manchester United zag er minder goed uit toen Giorgio Chiellini de score opende. Hij liet een vrije trap van Éder los, waarna Chiellini de 1-0 binnenliep. Even later redde De Gea wel weer knap op een fraai schot van Emanuele Giaccherini.

Spanje probeerde in de tweede helft wel voor een ommekeer te zorgen, maar er was geen doorkomen aan. De defensie van de Italianen stond als een huis en in de counter kwamen ze er razendsnel uit.

Bij een van die counters stuurde Pellè met een magistraal hakje Éder diep, maar weer voorkwam De Gea erger voor het Spaanse elftal. Spanje had een paar minuten later geluk toen een voorzet van De Sciglio precies tussen iedereen inviel.

Spanje voerde in de slotfase de druk op en Iniesta volleerde bijna de 1-1 tegen de touwen, maar Gianluigi Buffon redde fraai. In de 90ste minuut deed hij dat nog een keer op een schot van Piqué. In blessuretijd maakte Pellè een eind aan de spanning.