NOS Sport

Handbalsters starten traject richting Rio

Handbalsters starten olympische voorbereiding

De Nederlandse handbalsters heb het vizier gericht op de Spelen. Na een korte rustperiode vloeiden vandaag de eerste zweetdruppels. De komende vier weken traint Oranje op Papendal, waarna het in Rio nog twee weken heeft om te acclimatiseren.

"Dan hebben we de tijd om te wennen aan de hal, het klimaat en aan de omgeving", aldus Yvette Broch, die via teamgenoten van haar Hongaarse club Györi al enige informatie probeerde in te winnen over de grootsheid van de Spelen.

Broch: "Alles is nieuw en ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik denk dat het een heel mooie ervaring gaat worden. Van teamgenootjes heb ik wel gehoord hoe groot het is, maar uiteindelijk moet je het zelf beleven."

Medaillekandidaat

Ondanks dat Oranje voor het eerst van de partij is op de Spelen, maakt het team van Henk Groener kans op eremetaal. Niet voor niets wist Nederland eind vorig jaar de finale van het WK te bereiken, waarin werd verloren van Noorwegen."We zijn een van de medaillekandidaten. Maar van de twaalf landen komen er tien in aanmerking voor een medaille", aldus Groener.

Maar dat Nederland een beduidend andere status heeft dan pakweg een jaar geleden, is voor Groener duidelijk. "Van ploeg die gaat jagen, ben je een ploeg die nu opgejaagd wordt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl