Sensation ANP

De gemeente Amsterdam gaat extra veiligheidsmaatregelen nemen rondom het dancefeest Sensation, dat zaterdag in de Arena wordt gehouden. Over de aanleiding wil de gemeente niet meer kwijt dan dat het gaat om "een signaal dat betrekking heeft op Sensation". Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat het niet om aanwijzingen voor een aanslag.

Het signaal past volgens de gemeente binnen het landelijke dreigingsbeeld. Op basis daarvan is besloten dat het ernstig genoeg is om extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Edwin van den Berg over de maatregelen

Zo worden alle bezoekers van het dancefeest gefouilleerd en wordt in het gebied rond de Arena extra gecontroleerd. Daarnaast mogen er geen auto's in het transferium onder het stadion worden geparkeerd. Festivalorganisator ID&T zegt snel met alternatieve parkeermogelijkheden te komen.

NCTV

NCTV Schoof is op de hoogte van de maatregelen. Hij zegt dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag. Op het moment dat die aanwijzingen er wel zouden zijn, zou het dreigingsniveau verhoogd worden. Het dreigingsniveau in Nederland blijft substantieel, het op één na hoogste.

STER reclame