NOS Voetbal

Franse ochtendkranten: Griezmann is on fire

Twee weken geleden maakte half Frankrijk zich nog zorgen over de vorm van aanvaller Antoine Griezmann. Nu klinkt de euforie in de ochtendkranten na de 2-1 winst op Ierland.

"Merci Griezmann!", verwijst Le Parisien naar de aanvaller die Frankrijk zondagmiddag met twee treffers naar de kwartfinales hielp. De krant heeft oog voor de mentale weerbaarheid van Les Bleus. "Ze hebben een groot hart getoond. Net als tegen Albanië kroop Griezmann in de rol van een Superman."

Toch is er ook kritiek. "Zo wil men het niet zien", zet Le Parisien boven een foto van bondscoach Didier Deschamps (twijfelachtige keuzes), Adil Rami (geschorst) en Paul Pogba (veroorzaakte een strafschop).

Le Parisien brengt het twijfelachtige optreden van Frankrijk in beeld

"Bevrijding", zet L'Équipe op de voorpagina met een foto van een feestvierende Olivier Giroud en Griezmann. "Na bijna een uur te zijn geteisterd door Ierland, kantelde de Franse ploeg het duel." En verderop in de krant: "Griezmann is on fire", als verwijzing naar de Noord-Ierse cultheld Will Grigg.

De aanvaller van Atlético Madrid krijgt van de sportkrant een 8, het hoogste cijfer bij de Fransen, die gemiddeld een magere 5,4 scoren voor hun optreden in Lyon. Verdediger Rami zakte door het ijs met een 3.

'Deschamps kan niet kiezen'

Net als Le Parisien zet ook L'Équipe vraagtekens bij de tactische keuzes van Deschamps. "Hij verandert telkens het spelsysteem en de positie van spelers. Het is een teken dat hij problemen heeft met het vinden van de juiste tactiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl