Antoine Griezmann viert de 1-1 tegen Ierland AFP

Griezmann: we hebben elkaar in de rust de waarheid gezegd

tijd van publicatie

Frankrijk had het zwaar tegen de Ieren, maar een opleving van Antoine Griezmann zorgde ervoor dat de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk werd gewonnen (2-1). Met twee doelpunten was de aanvaller van Atlético Madrid de man van de wedstrijd. Ondanks de euforie was Griezmann kritisch na afloop. 

"We hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Het ging moeizaam, alweer. Dat is iets waar we aan moeten werken", zei Griezmann, die daarmee ook verwees naar de wedstrijden in de groepsfase. Zowel tegen Roemenië (2-1) als Albanië (2-0) kwam de zege pas in de slotfase tot stand en ook tegen Ierland nam Frankrijk pas na rust de regie in handen. 

Bij rust leidde Ierland nog met 1-0. "In de rust hebben we in de kleedkamer elkaar de waarheid gezegd. In de tweede helft zagen we een ander Frankrijk. We hebben veerkracht getoond en met het hart gespeeld", zei Griezmann. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Griezmann: we hebben elkaar in de rust de waarheid gezegd

Bondscoach Didier Deschamps weet waardoor het ineens wel ging lopen. "Griezmann liet ik korter op Oliver Giroud spelen. En door het snelle spel van Kingsley Coman liep het ook al beter. We wisten in de tweede helft de verdediging te slechten en we hebben ook goede kansen gehad op 3-1."

STER Reclame