Bagnaia wint spannende Moto3 in Assen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wegracer Francesco Bagnaia heeft bij de TT van Assen zijn eerste GP-zege in zijn loopbaan behaald. De Italiaan was in de Moto3-klasse de sterkste in een spannende race, die pas op de streep werd beslist. Bagnaia troefde in de laatste meters zijn landgenoten Fabio Di Giannantonio en Andrea Migno af. De Nederlander Bo Bendsneyder (17) zette met de negende plaats zijn beste resultaat neer in zijn nog jonge carrière.

Lastige eerste bocht

De talentvolle Rotterdammer had zaterdag in de kwalificatie de zevende tijd neergezet, zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in zijn eerste seizoen. De KTM-coureur verloor zondag bij de start enkele plaatsen, omdat hij bij de eerste bocht wat laat remde.

De Italiaanse winnaar van de Moto3 bij de TT van Assen, Francesco Bagnaia ANP

Hij handhaafde zich daarna wel in de eerste groep. Bendsneyder werd geholpen door een aantal crashes in de eerste groep, waardoor hij in de slotfase de negende plaats kon veiligstellen. Het beste resultaat van de Nederlander dit seizoen was elfde in de GP van Catalonië.

WK-leider in de fout

WK-leider Brad Binder zag zijn voorsprong in het klassement slinken. De Zuid-Afrikaan van KTM deed voorin mee om de zege, maar raakte in de vijftiende ronde de controle over zijn machine kwijt. Hij viel terug van positie twee naar dertien. Binder finishte uiteindelijk als twaalfde.

STER reclame