NOS Sport

Thorsdottir met record naar nationale turntitel

Rio de Janeiro voert boventoon op NK turnen

Turnster Eythora Thorsdottir heeft in Rotterdam de Nederlandse titel op de meerkamp in de wacht gesleept. De pas 17-jarige geboren Rotterdamse hield de concurrentie ver achter zich met een nationaal record van 58,058 punten.

Thorsdottir, die vorig jaar bij haar EK-debuut twaalfde werd op de meerkamp en op haar eerste WK de balkfinale haalde, werd in Rotterdam eerste op sprong en vloer, tweede op balk en vierde op brug. Thorsdottir hield Céline van Gerner, de kampioene van 2011 en 2012, 1,175 punten achter zich.

Die twee lijken zeker van een plaatsje in de olympische ploeg. Dat geldt ook voor Sanne Wevers, die alleen balk (eerste) en brug (tweede) turnde.

Bart Deurloo werd voor de derde keer in zijn carrière Nederlands kampioen op de meerkamp. De 25-jarige turner van O&O uit Zwijndrecht verzamelde op zijn gang langs de zes toestellen maar liefst 3 volle punten meer dan nummer twee Casimir Schmidt.

Deurloo was de beste op voltige en rek, werd zesde op vloer en ringen en kon zich op brug (twaalfde) en sprong (vijftiende) een wat minder optreden permitteren. Schmidt maakte veel indruk op sprong.

Epke Zonderland kwam alleen op rek in actie en moest daarop Deurloo voor zich dulden: 15,250 om 15,200. Dat vlekje kan de olympisch kampioen wegpoetsen in de toestelfinales van zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl