NOS Voetbal

Bert bij de Belgen: wie neemt er een strafschop?

Bert bij de Belgen: wie neemt een strafschop?

België bereidt zich voor op de achtste finale tegen Hongarije. NOS-verslaggever Bert Maalderink wil graag weten hoe de Belgen een mogelijke strafschoppenserie benaderen. Gisteren voelde hij doelman Thibaut Courtois aan de tand, vandaag polst hij bondscoach Marc Wilmots.

Hoewel middenvelder Alex Witsel alleen wat halfslachtig ("Ze hebben zich gekwalificeerd.") de tegenstander weet te prijzen, kan het in de knock-outfase natuurlijk altijd op strafschoppen uitdraaien. Weet Wilmots al wie er dan voor België moeten aanleggen? "Geen enkele trainer heeft nu al een lijstje met namen klaar. Je kijkt naar het verloop van de wedstrijd. Het scenario van de wedstrijd. Is een speler mentaal goed of niet?"

Wilmots weet uit eigen ervaring wat er gevraagd wordt in een strafschoppenserie. Hij nam in 1997 de winnende voor Schalke in de finale van de UEFA Cup. "Ik wou geen strafschop nemen, maar de trainer zei: jij bent de vierde. Toen nam ik mijn verantwoordelijkheid. Het is ook een kwestie van karakter. Je wilt het of niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl