Een toestel van EasyJet op het vliegveld van Genève AFP

EasyJet en pilotenvakbond VNV gaan weer met elkaar om de onderhandelingstafel zitten. Dat is besloten tijdens een kort gedingzitting bij de rechtbank in Haarlem, meldt RTV Noord Holland. Stakingen zijn voorlopig even van de baan.

De twee partijen staan al een tijdje lijnrecht tegenover elkaar omdat de piloten een cao willen in plaats van individuele contracten. Ze willen onder meer afspraken over werktijden, pensioenopbouw en doorbetaling bij ziekte.

VNV was naar de rechter gestapt omdat EasyJet tijdens een staking vorige week buitenlandse piloten als stakingbrekers had ingezet. Dat moet verboden  worden, vindt de vakbond.

Eerst praten

De rechter adviseerde de partijen vandaag eerst nog eens met elkaar te gaan praten over een cao. Mocht er binnen een week geen overeenstemming zijn, dan doet de rechter over twee weken alsnog uitspraak over de inzet van stakingsbrekers.

"We hebben goede intenties om dit tot een goed einde te brengen", reageerde VNV-voorzitter Steven Verhagen. "Als na zeven dagen blijkt dat we nog steeds niet dichter bij elkaar zijn gekomen, gaan we kijken naar nieuwe acties."

STER reclame