Hiddink nog steeds begaan met Rusland Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Guus Hiddink wil Rusland helpen in aanloop naar het WK van 2018. "Als ik een bijdrage kan leveren, dan doe ik dat", zegt Hiddink, die van 2006 tot en met medio 2010 reeds bondscoach was van Rusland.

"Rusland zit in een bijzonder gecompliceerde situatie: zowel op sportief gebied als wat betreft imago", stelt de 69-jarige oefenmeester in gesprek met NOS-verslaggever Joep Schreuder. "Sport kan, hoewel dat misschien mijn idealistische beeld is, helpen de uitstraling naar de wereld te verbeteren."

De Russische voetbalbond hoopt na de vroege uitschakeling op het EK in Frankrijk op een terugkeer van Hiddink. Na de uitschakeling in Frankrijk stelde bondscoach Leonid Sloetsky onomwonden te hebben gefaald en concludeerde daarop dat het nationale elftal een nieuwe coach behoeft.

Op goede voet met Abramovitsj

Hiddink was tijdens zijn eerste dienstverband bij de Rusland redelijk succesvol. Onder zijn leiding bereikte het elftal de halve finales van het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, onder meer door een overwinning op Nederland in de kwartfinales.

Hiddink staat bovendien op goede voet met Roman Abramovitsj, de eigenaar van Chelsea die tevens een dikke vinger in de pap heeft bij de Russische topclub CSKA Moskou. Uitgerekend CSKA Moskou is de hofleverancier van het Russisch nationale elftal.

Van Basten krijgt een aai over de bol nadat de Russen onder leiding van Hiddink Nederland uitschakelen op het EK 2008. ANP

STER reclame