NOS
NOS Sport

Opnieuw Oranje-zege op OKT beachvolleybal

De Nederlandse beachvolleybalsters komen in de buurt van een extra ticket voor de Olympische Spelen. Oranje bereikte de halve finales bij de Continental Cup in Stavanger, waar de deelnemende landen strijden om één toegangsbewijs voor het toernooi in Rio de Janeiro. Jantine van der Vlist/Sophie van Gestel en Jolien Sinnema/Rimke Braakman vormen de Nederlandse delegatie.

Een dag na de overtuigende zege op Litouwen versloegen de duo's in de kwartfinales ook Italië met 2-0. Zowel Van der Vlist en Van Gestel als Sinnema en Braakman wonnen in twee sets van hun opponenten.

Het land dat het toernooi in Noorwegen wint, mag één koppel afvaardigen naar Rio. Namens Nederland worden dat dan Van der Vlist en Van Gestel, aangezien zij op de wereldranglijst hoger staan dan Sinnema en Braakman.

De nummers twee en drie van de Continental Cup krijgen begin juli nog een herkansing bij de World Continental Cup in Sotsji waar nog twee olympische startbewijzen klaarliggen. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zich al geplaatst voor de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl