Christian Kum
NOS VoetbalAangepast

Roda JC haalt twee nieuwe spelers

Roda JC versterkt zich met Christian Kum van FC Utrecht en Dani Schahin van FSV Mainz 05. De 30-jarige verdediger Kum komt transfervrij over en tekent in Kerkrade een contract voor twee seizoenen plus de optie voor nog een jaar. Aanvaller Schahin (26) krijgt ook een tweejarig contract.

Kum speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam via ADO Den Haag en SC Heerenveen in 2014 terecht bij FC Utrecht. Daar speelde hij 59 wedstrijden. Technisch Directeur Ton Caanen van Roda JC noemt de in Duitsland geboren Nederlander een veelzijdige speler: “Hij kan zowel links als centraal in de verdediging uit de voeten en beschikt over de nodige routine."

Dani Schahin

Spits Schahin speelde voor Greuther Fürth, Dynamo Dresden en Fortuna Düsseldorf, voordat Mainz hem in 2013 een contract aanbood. Hij kwam daar niet veel aan spelen toe en werd uitgeleend aan SC Freiburg en FSV Frankfurt. Volgens Roda was er interesse van andere eredivisieclubs, maar de Limburgers trokken aan het langste eind.

Kum en Schahin zijn na verdedigers Roel Brouwers en Frederic Ananou, middenvelder Adil Auassar en aanvaller Mikhail Rosheuvel de vijfde en zesde versterkingen voor Roda JC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl