Ronaldo viert zijn doelpunt tegen Hongarije Pro Shots

Portugal en Hongarije hebben in een spectaculaire wedstrijd in Lyon met 3-3 gelijkgespeeld. Voor Portugal dreigde een vroegtijdige exit op het EK, maar het maakte tot drie keer toe een achterstand ongedaan. Beide landen bereikten de achtste finales. 

Hoewel Hongarije zich al had geplaatst, was van enige terughoudendheid beslist geen sprake. Hongarije ging fel de duels aan en hield het jagende Portugal goed tegen met goede verdedigende acties en soms net iets te grove overtredingen. 

Hongarije kwam na een schitterende knal van Gera na een achterwaarts weggekopte bal van Nani zelfs op voorsprong. Nani deed zelf wat terug met een schot in de korte hoek op aangeven van Ronaldo.

EK 2016: samenvatting Hongarije-Portugal Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Waar Ronaldo voor de pauze in drie pogingen niet in slaagde, scoren uit een vrije trap, lukte Dzsudzsák wel na rust, al werd de bal van richting veranderd. 

Portugal kwam al snel weer langszij en de 2-2 was weergaloos en kwam van de voet van Ronaldo, die de bal achter het standbeen langs het doel in werkte. Even later scoorde Dzsudzsák opnieuw en weer met een van richting veranderd schot. 

Voor de derde keer moest Portugal in de achtervolging en weer kwam het dankzij Ronaldo langszij; hij kopte raak na een voorzet van Quaresma. Portugal ontsnapte even later aan een nieuwe achterstand toen Elek de paal trof. Het bleef 3-3 en daarmee werd Hongarije groepswinnaar.

Dzsudzsák: fantastisch gespeeld
Statistieken Hongarije-Portugal

STER reclame