1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Dixons gaat verder als online verhuursite

Dixons-winkels zijn uit het straatbeeld verdwenen, maar het merk wil het online opnieuw proberen met een andere strategie. Via dixons.nl kunnen mensen nu allerlei apparaten, zoals laptops en koelkasten, huren. 

Het bedrijf denkt op die manier een nieuwe markt aan te boren, zo staat op de website. “Steeds meer mensen willen huren in plaats van kopen. En dat is slim. Ze zijn op hun vrijheid gesteld, ze hebben een hekel aan gedoe, geven minder om bezit of ze willen gewoon het nieuwste van het nieuwste hebben. En niet te vergeten, ze vinden het milieu belangrijk."

Klanten kunnen kiezen voor verschillende huurperiodes, maar het is duidelijk dat Dixons met name mensen wil aansporen om voor langere tijd te huren. Zo kost het huren van een Philips 49-inch tv voor één maand 300 euro, voor een jaar 79 euro per maand en voor 60 maanden 39 euro per maand. Dixons belooft wel dat de apparaten kosteloos worden omgeruild als er schade is.

'Rammelend verhaal'

Online retaildeskundige Bas Vermond ziet weinig in het idee. "Ze zeggen dat mensen genoeg hebben van kopen, maar waar blijkt dat uit? Volgens mij willen mensen toch liever een wasmachine of tv zelf bezitten."

"Het zal natuurlijk wel maandelijks voor wat inkomsten zorgen en het is niet zo duur", gaat Vermond verder. "Maar dit idee rammelt flink naar mijn gevoel. De Dixons zoals we die kennen is hiermee definitief weg."

Dixons is niet de enige die het online opnieuw probeert. Zo willen drie bekende Nederlandse ondernemers, onder wie Coolcat-eigenaar Ronald Kahn, het merk V&D online nieuw leven in blazen.

Failliet

Het moederbedrijf van Dixons, Bas Group, ging vorig jaar failliet. Dixons is toen overgenomen door Relevant Holdings, het moederbedrijf van onder meer Phone House. 

De nieuwe website is een samenwerking tussen Relevant Holdings en Elbuco. Met dat laatste bedrijf sluiten klanten de huurovereenkomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl