Logo van Instagram ANP/AFP

Instagram was Twitter al voorbijgeraasd en laat het platform inmiddels ver achter zich. De fotodienst heeft nu meer dan 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers, Twitter heeft er zo'n 320 miljoen.

Meer dan de helft van de gebruikers, zo'n 300 miljoen, is dagelijks actief. Bij Twitter zijn dit er zo'n 140 miljoen.

Brazilië 

In september vorig jaar had het platform nog zo’n 400 miljoen gebruikers. Instagram dankt zijn groei met name aan populariteit buiten de Verenigde Staten. In de VS gebruiken zo’n 100 miljoen mensen de dienst. 

In gesprek met persbureau Bloomberg zegt topman Kevin Systrom dat de foto-app onder meer sterk in Brazilië groeit. “Mijn mede-oprichter komt uit Brazilië en is daar populair."

Nieuwe tijdlijn

De laatste maanden heeft Instagram veel veranderingen doorgevoerd om verder te kunnen groeien en om geld te verdienen. Zo voerde het een niet-chronologische tijdlijn in.

De tijdlijn wordt dan bepaald door een algoritme, dat kijkt naar wat gebruikers het interessantst vinden. Dit was tegen het zere been van veel gebruikers, die waren gesteld op de chronologische tijdlijn.

Voor Instagram was het een belangrijke stap. Hierdoor heeft het platform meer controle over wat mensen zien en is het makkelijker om op maat gemaakte advertenties te tonen. En die advertenties zijn meer geld waar dan gewone.

STER reclame