Willem Holleeder samen met zijn vroegere advocaat Stijn Franken
NOS Nieuws

Willem Holleeder heeft nieuwe advocaten

Willem Holleeder heeft twee nieuwe advocaten. Het zijn Sander Janssen en Robert Malewicz. Zij vervangen Stijn Franken, die vorige maand de verdediging van de crimineel neerlegde.

Franken was eerder de advocaat van een ex-vriendin van Holleeder. Zij getuigde later tegen Holleeder, op het moment dat Franken de verdediging van hem op zich had genomen. Daardoor was er mogelijk sprake van belangenverstrengeling en kreeg Franken het advies om de verdediging van Holleeder te staken.

Het opstappen van Franken leidde tot speculaties dat het proces tegen Holleeder flinke vertraging zou oplopen, omdat er veel dossiers liggen die de nieuwe verdediging allemaal moet lezen. Maar Janssen en Malewicz verdedigen al hoofdverdachte Jesse R. in het liquidatieproces Passage. In verband met de liquidaties is ook de naam van Holleeder gevallen. Een deel van het dossier kennen ze dus al.

Daarnaast is Janssen gepromoveerd op het onderwerp kroongetuigen. Beide advocaten zeggen wel dat ze nog veel tijd nodig hebben voor hun voorbereiding in de liquidatiezaken.

Holleeder wordt verdacht van betrokkenheid bij verscheidene liquidaties en pogingen daartoe in het criminele milieu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl