Gemeente Tilburg voor de rechter om zwembaddrama

ANP

De gemeente Tilburg staat vandaag voor de rechter. De gemeente wordt vervolgd voor een dodelijk ongeluk in zwembad De Reeshof in november 2011. Bij het ongeluk kwamen twee geluidsboxen naar beneden, waardoor een baby van vijf maanden om het leven kwam. De moeder van het meisje raakte gewond.

Het OM verwijt de gemeente dat er niet genoeg gedaan is om het ongeluk te voorkomen. De gemeente was door een inspectiebedrijf al meerdere keren gewaarschuwd dat het bevestigingssysteem van de geluidsboxen vervangen moest worden. Dat systeem bleek te zijn verroest. 

De laatste waarschuwing kwam in 2011, een paar maanden voor het ongeluk. Bij de laatste waarschuwing was er volgens de inspectie sprake van een hoog risico. 

Complex

De complexiteit van de zaak en de vele getuigen die gehoord moesten worden, zorgden er volgens een woordvoerder van het OM voor dat het zo lang heeft geduurd voordat deze zaak voor de rechter kwam. Hier zal tijdens de inhoudelijke behandeling meer over worden verteld.

De gemeente wordt als rechtspersoon vervolgd. Er worden geen privépersonen vervolgd voor deze zaak. De gemeente heeft eerder al aangegeven de verantwoordelijkheid voor het ongeluk op zich te nemen. 

STER Reclame