Man opgepakt die Trump wilde neerschieten

time icon
Reuters

In Las Vegas is een man gearresteerd die Donald Trump wilde vermoorden. Het incident gebeurde afgelopen zaterdag bij een politieke bijeenkomst van de presidentskandidaat. Uit rechtbankdocumenten blijkt nu dat de man had geprobeerd om een vuurwapen van een medewerker van de Secret Service af te pakken.

De arrestant is een Brit van 20 jaar oud. Hij verbleef illegaal in de VS, sinds zijn verblijfsvergunning was verlopen.

Na zijn arrestatie zei de man dat hij van Californië naar Las Vegas was gereden om Trump dood te schieten. Hij was een dag eerder bij een schietbaan geweest om te oefenen, want hij had nog nooit geschoten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Trump laconiek over mislukte aanslag

In de aanklacht staat verder dat de man al een jaar bezig was met het beramen van de moordaanslag en dat hij voelde dat hij er nu eindelijk klaar voor was.

Hij ging ervan uit dat hij maar een of twee kogels kon afvuren, voordat hij zou worden overmeesterd. De man was ervan overtuigd dat hij daarbij zou worden gedood door beveiligers.

De man had ook een kaartje gekocht voor een latere bijeenkomst in Phoenix. Hij zou daarheen gaan als zijn poging in Las Vegas mislukte.

Andere incidenten

Het is niet het eerste incident tijdens de campagne voor de Amerikaanse voorverkiezingen. In maart probeerde een man het podium te bestormen toen Trump een toespraak hield in Ohio. De man werd tegengehouden en afgevoerd door agenten van de Secret Service.

De dag ervoor had Trump een campagnebijeenkomst afgezegd omdat aanhangers en tegenstanders van de presidentskandidaat ​dreigden elkaar te lijf te gaan.

Vorige maand ​verstoorden dierenactivisten een toespraak van de Democratische kandidaat Bernie Sanders. Ze klommen over de hekken en probeerden op het podium te komen. De beveiliging overmeesterde de actievoerders. Vier demonstranten werden geboeid afgevoerd.

STER Reclame