Een paraplu en regenpak waren vandaag niet overbodig
NOS Nieuws

Herfstdag in juni: regen, regen en nog eens regen

Grijs, grauw en veel regen. Heel veel regen. Dat vat het weerbeeld van vandaag wel zo'n beetje samen. Soms was het plaatselijk wel droog, maar de regen kwam overal in het land met bakken uit de lucht vallen.

"In de kustprovincies is zo'n 25 millimeter gevallen. Dat is best veel", zegt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. "In het oosten blijft het vanavond ook nog regenen. Langs de kust is het inmiddels droog. Dat blijft het daar de rest van de avond ook."

Op onderstaande kaart, die bijgewerkt is tot 19.20 uur, is goed te zien dat de meeste neerslag viel in het noordwesten. Op Terschelling viel zelfs 33,8 millimeter regen.

In Putten, op de Veluwe, was rond 17.30 uur vanmiddag 14 millimeter regen gevallen. Theo Van Dalen stuurde onderstaande foto naar NOS Ooggetuige.

In Putten was rond 17.30 uur 14 millimeter regen gevallen

Voor kampeerders was het vandaag geen pretje. Op een camping in Leersum, in de provincie Utrecht, was het een en al nattigheid. "We hopen op betere tijden", schrijft Joost Mooij, die ook een foto stuurde naar NOS Ooggetuige.

Nattigheid op een camping in Leersum

Ook het verkeer had last van de hevige regenval. De avondspits was drukker dan normaal. Op het hoogtepunt stond er 585 kilometer file. Dat was goed voor de op een na drukste avondspits van het jaar. Zo was het op de A27 bijvoorbeeld erg druk.

De regen zorgde ook voor afgelastingen van evenementen. In Den Haag bijvoorbeeld moest de eerste training van het nieuwe seizoen van ADO Den Haag worden verplaatst. Het veld van amateurclub Laakkwartier was door de hevige regenval onbespeelbaar, waardoor de Hagenezen uitweken naar het kunstgras in het eigen stadion.

Bij recreatieplas De Groene Ster bij Leeuwarden is het nieuw aangelegde drainagesysteem niet geslaagd voor de eerste test. Dat zag Toine van Daelen.

Voor de kinderen van kinderopvang Villa Kakelbont in Ede was er geen buitenspelen bij vandaag. Toch vermaakten ze zich binnen prima. Daar was het lekker warm.

Televisiepresentator Jeroen Pauw zag het ondanks de vele regen toch van de positieve kant. "Gelukkig worden na morgen de dagen weer korter", schreef hij op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl