NOS Sport

KNLTB praat met Amstelveen over nationaal tenniscentrum

Het nationale tenniscentrum van de KNLTB (NTC) lijkt er dan eindelijk te komen. In Amstelveen. De onderhandelingen lopen nog, maar de gemeente heeft al een gemeentegarantie afgegeven voor het project op sportpark De Kegel.

De KNLTB heeft al jaren de wens om het bondsbureau in Amersfoort en het trainingscentrum in Almere, waar de nationale (rolstoel)selecties trainen, samen te voegen op één locatie. Amstelveen is nu bereid het project waar mogelijk te ondersteunen en te faciliteren.

En Buren dan?

Het tenniscentrum zou aanvankelijk in de Gelderse gemeente Buren komen, maar dat project liep begin vorig jaar stuk om financiële redenen. "Het verschil met Buren is dat dat nieuwbouw was. In Amstelveen kunnen we gebruik maken van de bestaande faciliteiten", laat een woordvoerder van de KNLTB weten.

De tennisbond wil sportpark De Kegel, als het tot een akkoord komt, ook gaan gebruiken voor het huisvesten van nationale kampioenschappen.

De tennisbond probeert op korte termijn een akkoord te bereiken met de gemeente Amstelveen en sportpark De Kegel. "Een nadere uitwerking van de plannen moet uitwijzen of die realiseerbaar zijn. Het NTC gaat er daadwerkelijk komen als we eruit kunnen komen met de betrokken partijen", stelt algemeen directeur Erik Poel in een persbericht.

''Het NTC is enorm belangrijk voor de toekomst van de KNLTB én het tennis in Nederland; één centrale locatie met alle benodigde faciliteiten om weer aansluiting te vinden met de wereldtop", aldus Poel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl