Tjallingii zwaait af in ZLM Toer

Het is klaar. De professionele wielerloopbaan van Maarten Tjallingii zit erop. In de Ster ZLM Toer reed de 38-jarige renner van Lotto-Jumbo zondag zijn laatste kilometers op de fiets. 

Tjallingii deed dat op de manier waarop hij bekend is geworden: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de sprintkansen van Dylan Groenewegen en het verdedigen van de leiderstrui van Sep Vanmarcke. Groenewegen redde het niet, maar Vanmarcke werd inderdaad eindwinnaar van de ZLM Toer.

Tjallingii werd na de finish flink geknuffeld door de Belgische winnaar. "Bedankt voor die jaren, hè man", sprak Vanmarcke.

In zijn eerste interview als voormalig wielrenner lijkt Tjallingii nog niet helemaal te kunnen beseffen dat het voorbij is. "Het is een beetje onwerkelijk nu. Het zal de komende dagen nog wel binnenkomen. Het ene moment zijn we aan het koersen voor de overwinning, en dan stap ik over de finish, en dan is het klaar. Heel bizar."

"Het is toch elf jaar die ik hier afrond. En dan ook nog op deze manier. Zo hard gewerkt met die mannen de afgelopen week. Elke dag meegedaan om de overwinning. En dan het eindklassement winnen. Dat is gewoon geweldig."

Bang om in een zwart gat te vallen is de Fries niet. "Nee, ik heb een heleboel leuke dingen gepland de komende tijd. En vakantie, daar ben ik ook erg aan toe. Zonder fiets."

Tjallingii neemt afscheid op muziek

STER reclame