NOS Nieuws

Crimineel verliest verblijfsvergunning na 40 jaar

Een Marokkaanse man die al 40 jaar in Nederland woont, is zijn verblijfsvergunning kwijtgeraakt. Hij maakt zich al jaren schuldig aan crimineel gedrag en voor staatssecretaris Dijkhoff is de maat vol.

De bestuursrechter van de rechtbank Den Haag besloot vandaag dat het intrekken van de verblijfsvergunning terecht is. De man mag na zijn uitzetting tien jaar lang niet meer in Nederland komen.

Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken.

De bestuursrechter

De man kwam op 7-jarige leeftijd met zijn ouders vanuit Marokko naar Nederland. Jarenlang pleegde hij geregeld misdrijven, zoals straatroof. Van de 40 jaar dat hij in Nederland is, heeft hij 19,5 jaar in de cel gezeten.

"Met zijn handelwijze heeft de man de maatschappij veel schade berokkend en heeft hij de slachtoffers van zijn geweldsfeiten leed en angst aangedaan. Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken", zegt de rechter.

Voorbereiding op uitzetting

De man verblijft momenteel nog in een speciale inrichting. Normaal gesproken worden gevangenen daar voorbereid op een terugkeer in de Nederlandse samenleving. In dit geval wordt de man voorbereid op een terugkeer naar Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl