De politie vond 45.000 euro aan cash Politie

De politie heeft een drugsdealer uit Broek op Langedijk opgepakt die online zijn spullen verkocht. De 28-jarige man wordt verdacht van handel in "aanzienlijke" hoeveelheden drugs en witwassen. De politie zegt dat het om een grote vangst gaat. 

Twee andere mannen zijn aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn bij de handel.

Bij doorzoekingen werden 45 kilo drugs gevonden die binnenkort naar de VS zouden worden verscheept. Het gaat om onder andere mdma en cocaïne. Ook nam de politie 140.000 euro, dure horloges, voertuigen, computers, meerdere woningen en een loods in beslag. 

De dealer verkocht zijn drugs op online marktplaatsen via het TOR-netwerk, waarop je anoniem online kan surfen. Na betaling in bitcoins verstuurde de dealer de bestelde drugs per post in dvd-hoesjes.

Dvd-hoesjes

De politie kwam hem op het spoor door informatie op de site Silk Road 1, een illegale marktplaats waarop drugs werden verhandeld. Vorig jaar doekte de Amerikaanse politie deze site op en zette een belangrijke beheerder gevangen.

Amerikaanse onderzoekers vonden op de site chatberichten van een Nederlander die in dvd-hoesjes drugs verstuurde naar de VS. Zo kwam de politie de man uit Broek op Langedijk op het spoor. 

STER reclame