Omroep Flevoland
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

'Twintig jongeren betrokken bij vernielingen bussen Almere'

De politie in Almere heeft tien tot twintig jongeren in beeld die betrokken zijn bij vernielingen aan stadsbussen. Dat zei burgemeester Franc Weerwind (D66) tijdens een raadsvergadering over de kwestie. Afgelopen tijd zijn bussen van Connexxion meerdere malen bekogeld met stenen. Ook was er een gewapende overval op een bus. Dinsdag legden chauffeurs het werk uit protest neer.

Volgens de burgemeester komt de groep jongeren die in de Kruidenwijk voor problemen zorgt uit de hele stad. Ze zijn tussen de 12 en 20 jaar oud. De politie is op huisbezoek geweest bij jongeren die deel uitmaken van deze groep.

Toezichthouders

De VVD vroeg zich af waarom er nog maar twee aanhoudingen zijn verricht, als de groep in beeld is. Volgens Weerwind kunnen de jongeren alleen aangehouden worden als ze op heterdaad worden betrapt.

Weerwind uitte tijdens het debat kritiek op de politietop, schrijft Omroep Flevoland. Hij werd pas zondagavond geïnformeerd over de incidenten die dat weekend plaatsvonden, nadat hij zelf contact had gezocht. De politieleiding heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Advertentie via Ster.nl