Julian Draxler (r) in duel met Kamil Glik Pro Shots

Duitsland en Polen hebben op het EK in Frankrijk gelijkgespeeld. Het matige duel in Saint-Denis eindigde in 0-0. Daardoor is Oekraïne het eerste land dat zich niet meer kan plaatsen voor de achtste finales. 

Beide landen hadden drie punten aan hun openingsduel overgehouden en deden zeker voor rust niet hun best er zes van te maken. Een schot op doel viel er niet te noteren in de eerste helft.

De Duitsers ontbeerden het vernuft om de verdediging van de Polen uit elkaar te spelen. De enige wapenfeiten van de wereldkampioen waren een kopballetje van Mario Götze dat ruim over ging en een schot van Toni Kroos dat ver naast het doel van Lukasz Fabianski, de vervanger van de geblesseerde Wojciech Szczesny, ging.

De amusementswaarde nam toe na rust en beide ploegen creëerden kansen. Milik kreeg er zelfs twee. De spits van Ajax verprutste de eerste met een mislukte kopbal en bij de andere maaide hij als een pupil over de bal heen. 

Aan de andere kant waren Mario Götze, Mesut Özil en de ingevallen André Schürrle gevaarlijk met schoten, maar Fabianski keepte telkens attent. 

De Duitsers drukten de Polen in het laatste kwartier steeds verder naar achteren. Een uitgespeelde aanval wist de ploeg van bondscoach Joachim Löw echter niet op de mat te leggen. Daardoor kreeg het duel, dat in arbiter Björn Kuipers zijn uitblinker had, terecht geen winnaar.

Statistieken Duitsland-Polen

STER reclame