Airbus A320 van EgyptAir Flickr CC / Kurush Pawar

Voicerecorder neergestort vliegtuig EgyptAir gevonden

time icon

De cockpitvoicerecorder van het neergestorte toestel van EgyptAir is gevonden. Het Egyptische onderzoeksteam heeft bekendgemaakt dat een van de zwarte dozen uit zee is gehaald.   

Gisteren meldde Egypte al dat het grote delen had gevonden van de Airbus A320 van EgyptAir die op 20 mei van de radar verdween. Het vliegtuig dat in de Middellandse Zee stortte, was onderweg van Parijs naar Caïro.

Aan boord van vlucht MS804 waren 56 passagiers en 10 bemanningsleden. De oorzaak van de crash is nog steeds onduidelijk. In eerste instantie waren er berichten over een explosie aan boord, maar dat werd later tegengesproken. 

Waar het wrak in zee ligt, is nog niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk wat er precies is gevonden. Vooralsnog is er geen nieuws over de tweede zwarte doos, waarop alle technische vluchtgegevens staan.

Volgens persbureau AP is de gevonden zwarte doos met opnames uit de cockpit beschadigd, maar heeft het onderzoeksteam de geluidsopnames weten te redden. De voicerecorder wordt naar Egypte gebracht, waar de opnames zullen worden bestudeerd.

STER Reclame