Denk-voorzitter Öztürk: krantenbericht is karaktermoord

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Öztürk vindt krantenbericht karaktermoord

Denk-voorzitter en Tweede Kamerlid Öztürk juicht toe dat twee zorginstellingen intern onderzoek doen naar transacties waar zijn bedrijf bij was betrokken. Hij ontkent dat er een integriteitsonderzoek naar hem wordt uitgevoerd, zoals NRC vanmorgen berichtte.

Öztürk heeft weinig waardering voor de berichtgeving door NRC. Hij spreekt van "karaktermoord" en een "suggestieve, beschuldigende en slecht onderbouwde opzet van de artikelen en in het bijzonder de koppen". Hij spreekt onder meer de aantijging tegen dat hij door vriendjespolitiek bevoordeeld zou zijn bij de aankoop van een pand.

Beschadigd

In een persbericht gaat hij gedetailleerd in op de zaak en verwijt hij de NRC-journalist dat die informatie heeft achtergehouden. "Ik pleit ervoor om een onderzoek in te stellen naar alle gevallen waarin gekozen volksvertegenwoordigers onterecht in een kwaad daglicht zijn gesteld door ‘onderzoeks-’journalisten en op privégebied zijn beschadigd”, zegt hij.

DENK
@DenkNL
Persverklaring Selçuk Öztürk https://t.co/FGH7LzbqDn
3 jaar geleden

Volgens Öztürk heeft de berichtgeving te maken met de politieke boodschap van Denk. "De weerstand die dat oproept bij de gevestigde orde maakt dat zaken van 2007 en 2010 naar boven worden gehaald om mij en mijn partij in een kwaad daglicht te stellen."

Politiek leider van Denk en Tweede Kamerlid Kuzu laat weten dat de beweging "als één blok" achter hem blijft staan. Eerder liet de jongerenafdeling al weten achter de partijvoorzitter te staan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het persbericht wordt verspreid bij partijbureau Denk

STER Reclame