Jongerenbeweging Denk op Facebook
NOS Nieuws

Jongerenbeweging Denk: de aanval is begonnen

Volgens de jongerenafdeling Oppositie van de politieke beweging Denk zijn "de poortwachters van de gevestigde orde een heksenjacht" begonnen op Denk-voorzitter Selcuk Öztürk. Op Facebook spreken zij van een verdachtmaking onder het kopje 'BREAKING: DE AANVAL IS BEGONNEN!'.

NRC schreef vanmorgen over een onderzoek van een Limburgse zorginstelling naar het handelen van Tweede Kamerlid Öztürk in de tijd dat hij nog zakenman en PvdA-raadslid was. Een andere zorginstelling, uit Utrecht, heeft eveneens vragen over een zakelijke afspraak met hem.

De Limburgse zorginstelling Daelzicht vermoedt dat er sprake is geweest van vriendjespolitiek waardoor Öztürk bij de aankoop van hun panden voor tienduizenden euro's zou zijn bevoordeeld.

Öztürk of Denk hebben tot nu toe nog niet inhoudelijk gereageerd op de berichtgeving. Eerder op de dag was er sprake van dat Denk om 14.30 uur een persverklaring zou geven in de Tweede Kamer of op het partijbureau in Rotterdam.

In Rotterdam kregen de journalisten te horen dat er alleen een schriftelijke verklaring zou komen. Die wordt nu later vanmiddag verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl