ANP
NOS Nieuws

Verdachte aangehouden voor autobranden Ede

Een 19-jarige man uit Ede is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks autobranden. De man zat al vast omdat hij ook wordt verdacht van andere misdrijven.

Sinds begin mei zijn er vijftien auto's uitgebrand in de wijk Veldhuizen. De politie had al snel een aantal verdachten in beeld. Ze maken deel uit van een kleine groep jongeren die crimineel gedrag vertonen. Onderzoek leidde naar de 19-jarige man.

De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden gearresteerd.

Wangedrag

Enkele tientallen jongeren veroorzaken al een paar maanden onrust in de wijk. Ze richten vernielingen aan en stichten brand. Dat begon na de sluiting van een winkelcentrum waarin een buurtcentrum voor jongeren was gevestigd. In de wijk geldt sinds eind mei een samenscholingsverbod.

Vorige maand hield de Marokkaanse gemeenschap een protestmars in Ede tegen het wangedrag van de jongeren. De meeste probleemjongeren hebben een Marokkaanse achtergrond. De demonstranten wilden met hun protest laten zien dat ze afstand nemen van deze groep. Ze betreuren het dat een kleine groep het verpest voor de anderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl