'Moordenaar politiekoppel had meer doelwitten'

Larossi Abballa (25) AFP

De man die gisteravond in Frankrijk een politiekoppel vermoordde, had een lijst bij zich met andere mogelijke doelwitten. De Franse justitie zegt dat op de lijst namen staan van Franse rappers, journalisten en andere prominenten. Concrete namen zijn niet genoemd.

De lijst werd gevonden bij het lichaam van Larossi Abballa, die na de moorden werd doodgeschoten door de politie. Justitie heeft inmiddels bevestigd dat Abballa zijn daad heeft gefilmd en op Facebook heeft gezet. De video van twaalf minuten verscheen bij zo'n honderd mensen in de tijdlijn en is door Facebook verwijderd.

Verder is bekendgemaakt dat de moordenaar voor zijn actie twee tweets heeft verzonden. "Het wordt steeds duidelijker dat Abballa de aanslag al een tijd geleden heeft voorbereid, met als doel om ook via sociale media maximale impact te hebben", zegt correspondent Ron Linker.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

25-jarige Franse moslim doodt politiecommandant en diens echtgenoot

Larossi Abballa stak gisteravond in de plaats Magnanville een politiecommandant dood voor diens woning. Daarna gijzelde hij binnen de vrouw van de politieman, die ook agent is, en hun zoontje van 3. De vrouw werd eveneens gedood; het jongetje bleef ongedeerd.

Eerder werd al bekend dat Abballa in 2013 is veroordeeld voor het ronselen van jongeren voor de jihad. Drie mensen zijn aangehouden; waarschijnlijk komen ze uit de directe omgeving van de dader.

STER Reclame