NOS Nieuws

Drie aanhoudingen na moord op Frans politiekoppel

De Franse politie heeft drie mannen meegenomen voor verhoor in verband met de moord op het politiekoppel in Magnanville. Het is nog niet bekend om wie het gaat, maar ze zouden uit de directe omgeving van de dader komen

De 25-jarige Larossi Abballa stak gisteravond een politiecommandant voor zijn woning dood. Daarna verschanste hij zich in de woning van de politieman en hield diens vrouw en zoontje (3) gegijzeld.

Ronselen voor jihad

De politie maakte een einde aan de gijzeling en schoot de dader dood. Bij het binnengaan van de woning ontdekten politieagenten het lichaam van de vrouw van de politiecommandant. Volgens Franse media was haar keel doorgesneden. Het zoontje bleef ongedeerd.

De dader zei tijdens de onderhandelingen met de politie dat hij trouw heeft beloofd aan IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi. In 2013 is hij veroordeeld voor het ronselen voor de jihad. Ook zou hij zijn getraind in Pakistan en Afghanistan.

Volgens de aanklager is bij Abballa thuis een lijst gevonden met mogelijke doelwitten. Op die lijst staan namen van onder anderen rappers, journalisten, politiemensen en publieke figuren. Specifieke namen gaf de aanklager niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl