Facebook
NOS Nieuws

Dader aanslag Frankrijk veroordeeld voor ronselen jihadisten

De dader van de aanslag in Magnanville, ten westen van Parijs, is in 2013 veroordeeld voor het ronselen van jongeren voor de jihad. Hij had een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De 25-jarige man zou onder meer naar Pakistan en Afghanistan zijn gereisd. Volgens de politie is de man een tijd afgeluisterd, maar heeft dat niets opgeleverd. Hij werd ook al eens opgepakt voor diefstal en heling. Hij woonde in de gemeente Mantes-la-Jolie, die niet ver van Magnanville ligt.

Uit naam van IS

Hij stak gisteravond een politiecommandant voor zijn woning dood, en verschanste zich daarna uren in het huis, waar hij de vrouw en het zoontje van 3 jaar van de politiecommandant vasthield. De vrouw werkte ook bij de politie.

Facebook
Larossi Abballa

De politie schoot de dader uiteindelijk dood en vond het lichaam van de echtgenote. Volgens Franse media was haar keel doorgesneden. Het zoontje bleef ongedeerd. Tijdens de onderhandelingen met de politie heeft de man gezegd dat hij uit naam van IS handelde.

Livestream op Facebook

Volgens verschillende media heeft de dader de gijzeling gefilmd. De beelden waren te volgen via een livestream op Facebook. Een Franse journalist die de beelden heeft gezien zegt dat op de achtergrond het 3-jarig jongetje is te zien. De dader vertelt dat hij nog niet weet wat hij met hem gaat doen. Het profiel van de dader op Facebook is inmiddels verwijderd.

Volgens de Franse regering was de moord een terroristische daad. President Hollande benadrukte dat Frankrijk nog steeds te maken heeft met een grote terreurdreiging.

Frans politie: onderhandelingen gingen niet zoals gepland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl