AFP
NOS Nieuws

Frans politiekoppel vermoord, dader zou namens IS hebben gehandeld

In het Franse dorp Magnanville, ruim vijftig kilometer ten westen van Parijs, heeft een man een politiecommandant en diens vrouw gedood. De dader stak de politiecommandant voor het huis negen keer in de buik en verschanste zich vervolgens met diens vrouw en 3-jarige zoontje in de woning van de politieman.

Een speciale politie-eenheid, vergelijkbaar met de Nederlandse arrestatieteams, heeft geprobeerd met de man te onderhandelen, maar rond middernacht is het huis bestormd en heeft de politie de dader doodgeschoten.

Agenten troffen de vrouw van de vermoorde politieman in het huis dood aan. Ook zij werkte bij de politie. Franse media berichten dat de keel van de vrouw was doorgesneden. De autoriteiten hebben daar niets over gezegd. Het zoontje heeft het er levend van afgebracht, hij was ongedeerd.

Frans politie: onderhandelingen gingen niet zoals gepland

Tijdens onderhandelingen met de politie zou de dader hebben gezegd namens terreurgroep IS te handelen. De man is eerder veroordeeld voor het voorbereiden van terroristische daden. Hij zou in Pakistan of Afghanistan zijn getraind voor de jihad.

Het aan IS gelieerde persbureau Amaq heeft gemeld van een bron te hebben vernomen dat de man namens IS optrad. Maar hoe serieus deze claim is, is onzeker en IS heeft de verantwoordelijkheid niet nadrukkelijk opgeëist.

Gisteren claimde IS via Amaq wel de schietpartij in de Amerikaanse stad Orlando, waarbij zondag 49 mensen en de dader omkwamen. Deze Omar Mateen had naar nu is gebleken zijn steun betuigd aan allerlei elkaar bestrijdende radicale groepen, zoals IS, al-Nusra, al-Qaida en Hezbollah.

Frankrijk heeft het anti-terreurbureau op de zaak gezet. President Hollande heeft vanochtend met zijn ministers spoedberaad gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl