Het opvangcentrum in Lingen AFP

In de Duitse plaats Lingen, veertig kilometer over de grens bij Oldenzaal, heeft een man van grote afstand met een luchtbuks op vluchtelingen bij een opvangcentrum geschoten. Twee migranten die buiten stonden, raakten gewond. Het gaat om een meisje van 5 uit Macedonië en een jongen van 18 uit Syrië.

Aanvankelijk was niet duidelijk dat de migranten waren beschoten. De moeder van het Macedonische meisje trok aan de bel toen ze zag dat haar dochter een beenwond had. Ze vermoedde dat iemand een steen naar het kind had gegooid. Toen de schutter een uur later opnieuw toesloeg en daarbij de Syriër verwondde, belde een ooggetuige de politie. Die kon de man inrekenen.

De 21-jarige schutter woont tegenover de vluchtelingenopvang in Lingen. Hij loste de schoten vanuit zijn woning, op zo'n veertig meter afstand. Zijn motief is nog onduidelijk, zegt de politie. Lokale media melden dat de man contacten heeft met extreem-rechtse groepen.

De burgemeester van Lingen verafschuwt de beschietingen. Hij wil dat de schutter, die wordt verdacht van mishandeling, zwaar wordt gestraft. Vooralsnog is de man van 21 op vrije voeten. De vluchtelingen zijn behandeld in het ziekenhuis, maar maken het verder goed.

STER reclame