EenVandaag

De moeder van Laura is dolblij; haar dochter komt naar huis. "Ik kan mijn blijdschap niet eens omschrijven. Ze is dan wel veroordeeld, maar ze komt naar huis. Heerlijk!"

Haar dochter werd vanochtend in Qatar veroordeeld voor overspel en openbare dronkenschap. Ze wordt met een voorwaardelijke celstraf het land uit gezet en krijgt ook een boete van omgerekend zo'n 750 euro.

Wanneer Laura naar Nederland komt, weet haar moeder niet. "Ik heb haar zelf nog niet gesproken. Maar ik heb inmiddels wel begrepen dat het nog wel een paar dagen kan duren. Maar dit is het enige dat ik nodig had om te horen. De rest is allemaal bijzaak, ze komt naar huis."

'Dit is het nieuws waar ik op heb zitten wachten'

Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken is opgelucht dat de Nederlandse na drie maanden gevangenschap in Qatar weer naar huis kan. 

Laura's Nederlandse advocaat Brian Lokollo is blij met de inzet van het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Buitenlandse Zaken heeft veel werk verricht, ik wil ze bedanken voor alle inspanningen en een groot compliment geven." 

Eerder had de advocaat juist gezegd dat hij vond dat Buitenlandse Zaken meer voor zijn cliënt had moeten doen.

Flarden

Volgens Lokollo zegt Laura dat ze op een feestje is gedrogeerd en daarna is meegenomen en verkracht. Ze kan zich slechts flarden herinneren van wat er is gebeurd. Nadat ze aangifte had gedaan, werd ze zelf ook vastgezet op beschuldiging van seks buiten het huwelijk.

STER reclame