NOS VoetbalAangepast

UEFA klaagt Rusland aan, laat Engeland ongemoeid

De tuchtcommissie van de UEFA stelt een strafonderzoek in tegen de Russische voetbalbond vanwege de rellen tijdens het duel Engeland-Rusland van gisteravond.

Russische hooligans vielen na het laatste fluitsignaal Britse supporters aan op de tribunes van het stadion in Marseille. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De UEFA erkent dat de fans onvoldoende goed van elkaar gescheiden waren in het stadion en belooft de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen.

Ordeverstoring

De Europese voetbalbond UEFA verdenkt Rusland van ordeverstoring in het stadion, racistisch gedrag en het afsteken van vuurwerk. De UEFA onderneemt niets tegen de Engelse voetbalbond FA.

Dinsdag bepaalt de tuchtcommissie over eventuele sancties tegen de Russische bond.

De Russische minister van Sport Vitali Moetko zei eerder tegen Russische media rekening te houden met een geldboete.

Rellen tijdens duel Engeland-Rusland

Bij confrontaties tussen Britse en Russische hooligans voorafgaand aan de wedstrijd vielen zeker 31 gewonden. De toestand van een van de Britse gewonden is kritiek.

Respectvol

De Engelse voetbalbond FA heeft laten weten zeer teleurgesteld te zijn over de gebeurtenissen in Marseille. Een prominente FA-bestuurder zei nooit eerder zoiets te hebben meegemaakt in de negen grote toernooien die hij had bijgewoond.

De bond roept de Engelse voetbalfans op hun team "respectvol te ondersteunen".

Nieuwe risicowedstrijd

Vanmiddag om 15.00 uur wordt in Frankrijk opnieuw een wedstrijd gespeeld die de politie tevoren aanmerkte als een risicowedstrijd. Het gaat om het treffen tussen Turkije en Kroatië, in het stadion Parc des Princes in Parijs.

De supporters van beide teams hebben tijdens vorige internationale toernooien een slechte reputatie opgebouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl