Wales begint EK uitstekend met zege op Slowakije

Wales heeft zijn eerste wedstrijd in groep B met 2-1 gewonnen van Slowakije, dat tot tien minuten voor tijd een (verdiend) punt op zak leek te hebben.

Beide teams vlogen uit de startblokken. Marek Hamsik stuurde een paar verdedigers van Wales het bos in, dacht te gaan scoren, maar zag Davies de bal nog net uit het doel houden.

Vrije trap Gareth Bale

Even later schoot Gareth Bale een vrije trap binnen, waarbij de Slowaakse doelman er bepaald niet goed uitzag. Er ontspon zich een boeiend en stevig gevecht, waarbij de Slowaken er maar af en toe in slaagden om het middenveld over te steken. Lukte dat, dan liepen ze zich telkens vast in de verdediging van Wales.

Na de rust was het aanvankelijk een stuk minder boeiend. De Slowaken kregen geen lijn in het spel en de aanvallen van Wales leverden evenmin veel op. Pas na tien minuten viel er weer iets te noteren.

Robert Mak schoot uit een lastige positie over en even later moest keeper Matús Kozácik naar de hoek bij een kopbal van Bale. Het duel leek op slot te zitten, totdat invaller Ondrej Duda met zijn eerste actie de 1-1 binnen schoot.

Invalbeurt Joe Ledley

In de 69ste minuut kwam Joe Ledley binnen de lijnen bij Wales. Die invalbeurt was opvallend te noemen, omdat de middenvelder van Crystal Palace 35 dagen geleden zijn been brak. Toch kon Ledley nog niet direct voor de extra drive zorgen. Slowakije kreeg na de gelijkmaker de geest en Wales moest terug.

Lang duurde dat echter niet en weer sloeg een invaller toe: Hal Robson-Kanu kreeg de bal met wat geluk voor de voeten en schoot raak. Met een kopbal op de paal was Nemec nog dicht bij de 2-2.

Later vanavond is de andere wedstrijd in groep B. Dat duel gaat tussen Engeland en Rusland.

Gareth Bale zette de 1-0 op het scorebord