Henk Fraser (l) volgt Rob Maas op als trainer van Vitesse Pro Shots

Henk Fraser wordt de nieuwe trainer van Vitesse. De andere kandidaat, Alfred Schreuder, heeft de club afgezegd en daarom blijft Fraser over als enige gegadigde bij de Arnhemmers. Dat bevestigen meerdere bronnen aan de NOS.

De oud-international komt over van ADO Den Haag. Het is niet bekend voor hoeveel jaar hij bij de Arnhemse club in dienst treedt. Fraser wordt bij Vitesse de opvolger van Rob Maas, die aan het einde van het seizoen na het mislopen van de nacompetitie opstapte.

De clubs moeten nog tot een akkoord komen over de transfer van de trainer -hij heeft nog een contract tot medio 2017-, maar naar verwachting leveren die onderhandelingen geen probleem op. Vitesse wil alleen maar kwijt dat de club nog geen nieuwe hoofdtrainer heeft gecontracteerd en geeft verder geen commentaar.

Aansturen op een breuk

Afgelopen maandag werd bekend dat Fraser aanstuurde op een breuk met de Haagse club. De 49-jarige trainer ergerde zich aan de gang van zaken bij de club en aasde op een overstap naar Vitesse.

ADO Den Haag was de eerste klus van Fraser als hoofdtrainer. Hij volgde in februari 2014 de ontslagen Maurice Steijn op. Onder leiding van Fraser eindigde ADO als negende, dertiende en elfde in de competitie. 

Het is de tweede keer dat Vitesse een trainer wegkaapt bij ADO Den Haag. In 2011 peuterden de Arnhemmers John van den Brom los in Den Haag.

STER reclame