De politie wil meer weten over de herkomst van de tas en de doek Politie

Politie krijgt tien tips over dode baby Amsterdam

tijd van publicatie

De politie heeft zo'n tien tips binnengekregen na de oproep voor meer informatie over de baby die woensdag dood is gevonden bij de Sloterplas. Maar deze tips bieden nog weinig aanknopingspunten, zeg de politie.

Het onderzoeksteam heeft een foto vrijgegeven van de tas en de omslagdoek waarin het pasgeboren jongetje was gewikkeld. De tas is zwart-oranje van het merk Nike en de doek heeft een zogeheten Burberry-patroon.

Hulp voor moeder

De politie hoopt dat iemand de getoonde spullen in verband kan brengen met de moeder van het kind. Zij heeft waarschijnlijk professionele hulp nodig.

De politie zegt ook in contact te willen komen met mensen in Amsterdam en omgeving die vrouwen kennen die net bevallen moeten zijn, maar bij wie geen baby is gezien.

Ook zoekt de politie naar informatie over vrouwen van wie het vermoeden bestaat dat ze zwanger zijn of waren, maar die dit ontkenden.

Sectie

De politie heeft sectie verricht om de doodsoorzaak van de baby te achterhalen, maar de uitkomst is nog niet bekendgemaakt.

Het is ook niet duidelijk wanneer het kindje is gestorven en hoe lang het al lag op de plaats waar een wandelaar het lichaam vond.

STER reclame