Nieuwe verdachte moord Helmin Wiels aangehouden in Nederland

De plek waar Helmin Wiels werd vermoord ANP
Geschreven door
Dick Drayer
Correspondent Curaçao

De Nederlandse politie heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie van Curaçao een verdachte aangehouden in de moordzaak van Helmin Wiels. Wie dat is, wil het OM in Willemstad niet zeggen. De verdachte zou betrokken zijn geweest bij de opdracht voor de moord en de uitvoering ervan. 

De verdachte wordt de komende dagen in Nederland verhoord. Daarna wordt hij of zij mogelijk overgebracht naar Curaçao.

Minister Nelson Navarro zei gisteren op de wekelijkse persconferentie dat het Openbaar Ministerie zicht heeft op de opdrachtgevers van de moord op Wiels. De justitieminister stelde zelfs dat de namen van deze mensen nog voor de verkiezingen van 30 september bekend zullen zijn. 

Bende

De populaire politicus Helmin Wiels werd op 5 mei 2013 neergeschoten op het strand van Marie Pampoen. De schutter, Elvis 'Monster' Kuwas, bleek een lid van de beruchte bende No Limit Soldiers uit Koraal Specht, een wijk niet ver van het strand.

Hij werd in 2014 veroordeeld tot levenslange celstraf. Kuwas zit die uit in de Penitentiaire Inrichting Vught, omdat zijn leven in de gevangenis op Curaçao niet zeker is.

Er werden eerder al drie mensen genoemd als opdrachtgevers voor de moord, onder wie oud-MFK-minister van Financiën, George Jamaloodin, en loterijkoning Robbie dos Santos. Die laatste werd in maart veroordeeld wegens belastingontduiking en witwassen van geld. 

De derde man is Burney 'Nini' Fonseca, die in verband wordt gebracht met de NLS-bende in Koraal Specht. Hij zou Kuwas en wat handlangers opdracht hebben gegeven om Wiels neer te schieten. Volgens Justitie kreeg hij die opdracht Jamaloodin.

STER Reclame