Bernie Sanders op campagne in San Francisco
NOS Nieuws

Presidentskandidaat Bernie Sanders gaat door tot het gaatje

Democratisch presidentskandidaat Bernie Sanders gooit de handdoek nog niet in de ring. Dat heeft hij gezegd na de overwinningen van zijn rivale Hillary Clinton in belangrijke voorverkiezingen gisteren.

Tegen zijn enthousiaste aanhang zei Sanders dat hij wil doorgaan, "niet alleen tot de laatste voorverkiezing in Washington DC, maar helemaal tot Philadelphia". In die stad is eind juli de Democratische conventie waar de partij de kandidaat aanwijst die het in november tegen miljardair Donald Trump mag opnemen.

Bij de voorverkiezingen in zes staten won Clinton New Jersey, South Dakota en New Mexico. Sanders heeft North Dakota en Montana op zijn naam geschreven, twee dunbevolkte staten waar weinig kiesmannen te verdienen zijn. De uitslag in Californië is nog niet bekend.

Sanders geeft niet op

In Californië, qua bevolking de grootste staat van de VS, staat Clinton op een flinke voorsprong. Clinton claimde vannacht, na de bekendmaking van de overwinningen, de nominatie. Sanders refereerde tijdens zijn toespraak aan een telefoontje van zijn opponente. Hij zei haar gefeliciteerd te hebben met de overwinningen van gisteren. De aanhang van Sanders reageerde met boe-geroep.

Sanders vertelde ook dat hij een telefoontje had gehad van president Obama. De twee ontmoeten elkaar donderdag in het Witte Huis. Sanders zei zich erop te verheugen om met de president samen te werken om het land te veranderen.

Sanders benadrukte het feit dat hij grote aanhang heeft onder jongeren. "Jongeren begrijpen dat zij deel uitmaken van de toekomst van Amerika en ze willen die toekomst vormgeven."

Bronnen bij de campagne van Sanders zeggen tegen de New York Times dat Sanders wel minstens de helft van zijn campagnestaf ontslaat. Het gaat dan voornamelijk om medewerkers van de logistieke afdelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl