KLM-directeur Pieter Elbers is bang dat een staking bij Air France de KLM reputatieschade toebrengt.
NOS Nieuws

KLM is stakingsdreiging Air France spuugzat

KLM-topman Pieter Elbers lijkt schoon genoeg te hebben van de stakingsdreiging bij Air France. In een bericht aan het KLM-personeel spreekt hij van een "destructieve staking" die ook schade toebrengt aan de reputatie van KLM.

De piloten van Air France hebben aangekondigd dat ze komende zaterdag het werk willen neerleggen, niet toevallig een dag na de start van het EK-voetbal in Frankrijk.

Financiële schade

Hoewel Air France en KLM onderdeel zijn van hetzelfde concern, komt de financiële schade van de staking geheel voor rekening van de Fransen, licht Elbers toe in zijn reactie. Wel spreekt hij dus over de reputatieschade die hij vreest.

"Air France is, net als KLM, juist bezig samen met al haar werknemers stappen te zetten op weg naar herstel. De eerste resultaten hiervan zijn net zichtbaar", laat de topman zijn personeel weten. Een staking komt nu wel heel ongelegen, lijkt hij te willen zeggen.

Salariskosten

Elbers spreekt verder de hoop uit dat het management van Air France en de piloten voor zaterdag toch nog tot een akkoord komen. Air France-KLM wil de komende jaren miljarden aan kosten besparen. Ook de salariskosten van de piloten moeten omlaag. KLM heeft daar al een akkoord over bereikt met de piloten, Air France nog niet.

Steven Verhagen van de pilotenvakbond VNV noemde de stakingsdreiging bij Air France eerder deze week in De Telegraaf "ongecontroleerde muiterij". Ook hij keurt de stakingsacties af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl